hagbylotta

Alla inlägg under november 2012

Av hagbylotta - 27 november 2012 16:42

I ett ihållande ösregn åkte jag med Harry till veterinären. Hans levervärden skulle kollas och till min stora förskräckelse hade dom försämrats! Med tårar i ögonen fick vi boka ännu ett återbesök och prata fortsatt medicinering... Jag är superledsen!!
Nu sitter jag på hotellet och tröstäter choklad och försöker peppa mig att gå på en föreläsning. Mest av allt vill jag gosa med Harry och fortsätta gråta!
Skit också!
Om kärlek kunde läka...

Av hagbylotta - 27 november 2012 09:06

Regnet smattrar mot rutorna och det är lite kyligt i huset. Jag har klivit ur sängen med bultande huvudvärk efter en sömnlös natt. Vet inte varför, men jag missade sömntåget helt och hållet. Inatt har jag tittat på film, läst och lyssnat på musik... Nu är jag ju naturligtvis trött som en gnu, fräsch som ett träsktroll och energisk som en duracellkanin! Nästan.
Jag har parkerat mig i soffan med en besynnerlig frukost-en burk Cocacola!! Vet att det inte är näringsriktigt, men det släcker törsten och sköljer ner Ipren!
Senare idag ska Harry till Valla Djurklinik för kontroll, sen hem igen...då tar jag med mig övernattningsväskan och åker mot stan. Jag ska på föreläsning och sedan bo på hotell inatt...min frukost blir alltså mer varierad imorrn!!
Igårkväll fick Harry och Merzan bada, så idag är dom fluffiga, lurviga och väldoftande! Men igårkväll luktade hela huset våt hund! Stackars Harry frös så mycket att han fick viras in i en varm vetekudde när vi åt middag!
Nä nu ska jag se lite på Real Housewives of BH....
Pussar!

Av hagbylotta - 26 november 2012 16:00

Poppa upp Champagnen, kyl glasen och skåla med mig!
Skolverket har nämligen godkänt mig som lärare i en rad spännande ämnen!
Tog ganska exakt ett år...
Hmm...vad händer nu?
Blire nån skillnad?
Jaa, man kan riktigt ta på den statushöjning som just skedde!
Nästkommande arbetsdag kommer nog kännas annorlunda...

Av hagbylotta - 26 november 2012 11:08

Ibland säger jag saker enbart för att såra. När jag känner mig trängd, utsatt, påhoppad...då blir jag en aning sämre som människa och ger igen med samma mynt. Jag slår där det gör ondast för att jag lider själv.
Ibland kommer min ledsamhet fram som ilska och hämnd. Jag blir som ett rovdjur och tänker öga för öga. Men det händer när jag är trängd och pressad. Jag försvarar mig inte-jag förklarar. Jag är inte stolt över det. Jag vill säga kloka ord, vända andra kinden till... Det gör jag oxå...oftast. Men som sagt, ibland blir det fel.

Du som trycker till andra, pratar illa om andra eller till andra, du som knuffas i korridoren, inte kan sitta bredvid vem som helst, du som hånar och är medvetet elak...
Varför?
Har du rätt att sänka andra?
Tänker du på följderna?
Bryr du dig?
Hur mår du?

Jag menar bara att alla kan vi reagera fel när vi känner oss utsatta. Men om du varje dag medvetet är elak eller spydig mot andra, då kanske du är en mobbare. Då är du en sådan som måste stoppas, som måste få hjälp! Du är en sån som krymper andra. Som förminskar oskyldiga medmänniskor. Du är inte snäll!
Jag tycker synd om dig.
Jag ogillar det du gör!
Håll dig borta!

Du som är utsatt, mobbad, jag hoppas det finna någon du kan vända dig till. Någon som kan hjälpa dig.
Du är värdefull.
Ingen har rätt att trampa på dig!

Av hagbylotta - 26 november 2012 09:02

Just nu är jag trött, grinig och irriterad! Jag hade förberett för sovmorgon, mysfrukost och plugg innan jag ska åka till Elise. Men icke!! Klockan två inatt började Centralskolans larm att ljuda. Höll på till klockan fyra, men några avbrott. En ensam liten väktartjej i 20årsåldern gick runt med ficklampa... Kom igen!!
Jag har ju inga större problem att somna, men om jag blir väckt har jag svårt att somna om. När larmet väl tystnade kunde jag alltså inte somna! Så här sitter jag nu...med te, plugg och rekord i jäspningar!!
Snart blir det duschen och sedan en sväng in till stan och Elise.
Ha en fin måndag...

Av hagbylotta - 25 november 2012 13:43

Här sitter vi och kollar på innebandy! Lite hetsigt spel, tycker jag - men spännande!
Har fått i mig lite kaffe så jag står mig. När vi åkte hit låg dimman tjockt och det var fullt av rådjur längs vägen. Inte kul alls!
Innan vi åker hem blir det en sväng till Dollarstore och Maxi.
Sen irrar vi mot sockna, långsamt i dimman...

Av hagbylotta - 25 november 2012 09:58

Disig och kylig söndagsmorgon.
Vi dricker kaffe och läser Femina och Café. Vi fick dom igår när vi julhandlade på MQ.
Tuva ska spela innebandy i Västervik, men är på tok för trött! Vi jagar henne från säng till säng härhemma. Hon har en bitande morgonhumör...
Harry är runt allas fötter-pigg som en...chihuahua!! Hehehe!
Senare idag har jag en date med mina no-texter. Måste plugga en hel del, men viljan och lusten finns inte. Det är motigt just nu och jag hade gärna sett att kursen slutade nu, istället för i juni!
Nä, nu blir det en snabbdusch och sedan Västervik!
Tjoho!

Av hagbylotta - 24 november 2012 17:58

Det blev allt lite julklappar ändå! Till Magnus föräldrar och även till Magnus! Kan ju inte skriva vad, men jag är riktigt nöjd!
Nu står Nike, Magnus och Olle i köket och lagar Tacos. Harry och jag håller koll på bandyn på TV. Oskar och co spelar borta mot Ljusdal. Just nu leder dom med 5-4!!! Hoppas det håller..skulle va så jädrans kul!
Jag dricker lite glögg och äter choklad. Brasan är tänd och ljus överallt! Mysigt värre!
Ha det fint, vänner!

Presentation


Hej där!
Ny bloggplats, men samma L8!
Jag hoppas Du fortsätter att följa mina steg och tankar...
Jag är lärare, mamma, hustru, matte, dotter, vän ... Inte alltid i den ordningen dock!
VÄLKOMMEN HIT!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards